Tips & Tricks

  • GOPRO HERO8? BAGUS KE? BERBALOI X UTK UPGRADE?

    Assamualaikum, hai guys. Bro pijo harini akan berceloteh kat korang pasal hero8 ni. Utk yg belum tgok lagi video official boleh tgok dlu utk dapat first apprreance. Benda yang paling utama perubahan yg berlaku adalah dari segi design, mcm hero5,6,7 semuanya design sama, tetapi utk hero8 ia lebih nipis tetapi lebih tinggi dan lebar. Part
  • GOPRO HERO5 KE HERO6? PENING NAK PILIH NI

    Mesti korang pening kan nak beli hero5 ke hero6. Nak beli hero6 takut membazir pulak, nak beli hero5 tkut tak puas pulak.. tambah2 plak, zaman sekarang smua zaman nk show-off, haha. Okay gurau je. So, korang rilek2 dlu,daripada korang pening kepala jom baca apa beza dua model ni.. First adalah CHIPSET, Gopro Hero6 pakai chipset
  • TIPS MEMILIH ACTION CAMERA YG SESUAI

    Dah dekat raya ni, memang semua tgh nk shopping kamera gopro,ala2 gopro & action cam utk selfie di hari rayakan. So, bro pijo nak share tips & knowledge yg bro pijo supaya lebih senang korang nak membeli… Straight to the point, sblum korang nk plih kamera apa, korang perlu decide budget korang nak spent berapa,
  • NAK BELI GOPRO HERO5 & 6? BACA LA NI DULU, KAN KENA TIPU MENANGIS…

    Hai semua, hehe.. saya bro pijo, so harini nak share tips sikit utk korang sebelum beli gopro ..   1.Check gopro korang tu Funzport atau Import set, masukkan no seriel number gopro yg korang nak beli tu, then check either valid atau x, kalau x valid tu confirm import set.   Link >>https://funsportz.com.my/warranty-assurance/ 2.Apa beza
  • PERLU KE SAYA PASANG DASHCAM UTK KERETA SAYA?

    Assalamualaikum & hai semua, kemahuan atau keperluan? Okay jom baca dulu… Ingat lagi x kes bayi meninggal yg tercampak tu? Yang paling bro pijo geram, kereta yg langgar tu pergi buat laporan palsu, dengan xde rasa bersalah boleh plak salahkan orang. Nasib baik, kereta brother ni ada dashcam, Kalau xde dashcam, apa kau nk jawab? Nak