NAK BELI GOPRO HERO5 & 6? BACA LA NI DULU, KAN KENA TIPU MENANGIS…

Hai semua, hehe.. saya bro pijo, so harini nak share tips sikit utk korang sebelum beli gopro ..

 

1.Check gopro korang tu Funzport atau Import set, masukkan no seriel number gopro yg korang nak beli tu, then check either valid atau x, kalau x valid tu confirm import set.

 

Link >>https://funsportz.com.my/warranty-assurance/

2.Apa beza funsportz & import? Funsportz ni official distributor kt Malaysia, dia yg handle semua gopro kat Malaysia ni, so nak claim kea pa semua pergi dekat sana. Untuk import plak, korang kena claim dekat website gopro (us), then kena sent warranty dekat Singapore.
(Jgn beli import, sebab sekarang punya baru procedure customer kena byr RM1XX utk terima kamera yg baru)..

 

3.Even beli funsportz warranty korang kena check plak seller tu authorized dealer ke x, jangan men tibai je, nanti nak claim pening kepala korang. Mentang2 jumpa murah, pastu kau sebat je. No! Utk claim funsportz korang kena bawak resit dari dealer diorg, if x diorg x terima..


Tapi dulu ada cara diorang bagitau xde resit sebab daapt hadiah, tapi xsure reason tu valid lagi ke x.


Btw, bro pijo pun bkan authorized dealer! But don’t worry! Bro pijo amik dari authorized dealer diorg, so ktorg akan provide resit dari dealer diorg, jangan risau..  Ni bukti yg diorg dapat claim yg baru dari funzport hasil resit bro pijo, cewahh..


4.Beli memory make sure beli yg compatible utk gopro, jgn main terima je memory dari seller..

Nanti kamera gopro korang senang rosak tau, jenuh la nanti. Ni list utk kamera gopro,

ni link utk refer memory compatible   https://gopro.com/help/articles/block/microSD-Card-Considerations  so biar mahal sikit janji puas hati & berkualiti.

5.Elakkan beli batteri 3rd party, sangat2 tidak digalakan sebab dulu pernah ada case customer pakai batteri 3rd party xleh guna lepas update, gopro mcm blok gitu la, skrg xsure… sbb bro pijo xjual dh battery 3rd party, lagipun RM99 je battery diorg, korang beli gopro ribu2 xkan lah nk spent RM99 utk battery ori xboleh. Ish2…

6.Gopro byk issue masuk air? Bro pijo xtau nk komen issue ni, sebab so far baik hero5 mahupun hero6 bro pijo dah pakai 5 unit kot,hahaha. 5,5 alhamdulilah xde water damage.. Tips utk korang, tutup btol2 semua lubang yg ada & kalau ragu2 pakailah Supersuit so chance utk masuk air automatic ada 1-5%..

Orait itu sahaja tips dari Pijo utk korang semua, so kalau nak beli kamera Gorpo boleh roger bro pijo ea..

Harga Market Hero5 RM1369 Hero6 RM1849

Related posts

2 thoughts on “NAK BELI GOPRO HERO5 & 6? BACA LA NI DULU, KAN KENA TIPU MENANGIS…

  1. Bro, tumpang tnye. Serial no. tu nk tengok kat mana ye?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *