APA YG KORANG PERLU TGOK SEBELUM BELI DASHCAM?

PENING NAK CARI DASHCAM YG SESUAI UTK KERETA ANDA?

INI ANTARA FAKTOR YG ANDA BOLEH AMBIL KIRA..

 

1st KUALITI VIDEO DASHCAM PD WAKTU SIANG & MALAM

Cop! Jangan hanya refer pada siang sahaja tau! Ni mmg smua trick seller utk mengaburi mata korang, so korang kena mtak jgak dari diorg gambar ataupun video kualiti waktu malam.

Boleh jgk google ataupun youtube search sahaja (Cth: YI DASHCAM WAKTU MALAM).

So, korang boleh tgok either kualti dia cantik atau tidak! Cop, jgn cantik sahaja tau,make sure no plate tu nampak..

Ni contoh kualiti dashcam waktu malam! Puas hati gila even hujan

Ni gambar siang, video lagi puas hati.




2nd AUTO REKOD & AUTO LOOPING,AUTO DETECT

Haa, yg ni penting! Kalau video cantik, pun tapi xde function ni leceh bos. Sbgai contoh, bro pijo ada kamera Yi4k+, kualiti dia mmg terbaik! Siap rekod 4K 60fps lagi, tapi dia xde fungsi AUTO REKOD! Yg ni setiap kali sblum perjalanan bro pijo kena tekan, leceh2. Ok, cuba bayangkan bila pagi2 tu, kira rushing nk pergi kerja, bangun lambat skit haritu. TIba2, lupa nk tekan rekod, separuh jalan “berdebuk2” bunyi kereta langgar. Mak ai, tgok2 video xrekod..

 

Tu part auto rekod, part looping plak selalunya, max utk memory card ni 64gb,ataupun 128gb, contoh 64gb boleh thn dlm 4-5 jam camtu, alkisah kampong jauh, so mmg take 8-10 jam.. Memory full, mcm mne nk rekod selebihnya tu? Jenuh bang,kt tepi highway nk berhenti pastu delete video. Haha, so mmg kena ada auto looping, dia akan ganti dgn yg baru..

Even dia auto delete, tapi kena ada jgk auto detect. Senang citer, ketiga2 fungsi ni wajibb ada! Kalau xde, xpayah panggil dashcam. Hehehe.. Okay, so auto detect ni, kalau mcm Yi dashcam yg bro pijo guna tu, dia ada 3 level. Low,medium & high, dia panggil G-sensor, sensitive kan? Hehehe. Gurau je,

So, bila berlaku excident ataupun pelanggaran, dia akan automatic lock file korang tu dlm memory tu. Dia xkan delete slagi Korang xdelete pakai Handhpone (Apps). So, mmg sgt2 bergunalah, cthla kita xcident pastu pengsan, kereta plak org lain uruskan, don’t worry! Video still ada kt sana.

 

3rd TAHAN LASAK ( HEAT RESISTANCE)

 

      
p/s: bukan bermaksud sjcam xkualiti, tapi dia bukan utk dashcam.. even gopro pun kalau buat dashcam jadi mcm ni jugak.. hati2, meletup depan muka xnanya bro..

Korang selalu kan masuk kereta time parking tghari, mcm mne feeling dia? Fuuhhh, rasa terbakar , haha. Lagi2 kalau parking xde bumbung, pastu tingkap tutup rapat.. rasa mcm duk microwave je kan? Barnag eletronik kalau nk tau, mmg jgn tinggal dlm kereta, laptop, hp, kamera.. janganlah tinggal kt sana. Ada satu customer haritu, pakai hero5 buat dashcam, 5 bulan pakai gelembong skrin dia, dia pun terkejut.

Mcm yi dashcam ni, kalau tgok design dia mmg atas bawah ada aliran haba,ada satu review mat salleh buat siap letak dalam microwave lagi, fuhh. Sempoi habis la..

 

4th  BOLEH CONNECT  SMARTPHONE

Yg ni pun factor yg korang boleh ambil kira, utk pemilihan dashcam, sebab sng utk transfer video.

Xperlu lah nak bukak laptop pastu cari memory card semua, take time.. masa tu kan emas, so kalau pakai handphone, bukak je aps pastu tekan button download. SETTLE! Within 5 minits, video anda dh ada kt tangan pihak polis.

5TH WARRANTI YG DITAWARKAN

Warranti ni sgt penting utk brg eletronik, 6 bulan dgn 1 tahun  jauh beza tu.. Kalau korang perasan, byk seller yg main 3 bulan warranti, 6 bulan. Kalau yg tu hati2 lah, bukan apa, takut pakai tiba2 baru je habis warranti dh xleh claim. So,kalau boleh carilah yg 1 tahun, atleast terjamin , lagi best cari yg warranti tu,dapat tukar baru. .. syokkn? Mcm yi dashcam ni, warranti rosak mmg tukar baru terus, so puas hatilah even beli harga mahal ,tapi kualiti cun pastu service terbaik

 

So, itulah 5 faktor yg korang boleh amik kira utk pemilihan dashcam.

Bagi bro pijo, yi dashcam adalah dashcam yg terbaik buat masa ni.
Smua spec & faktor diatas dimiliki oleh yi dashcam..

Sekarang ni bro pijo tgh buat offer utk yi smart dashcam tau..
RM259! RM259! RM259! Ni link utk refer spec & model promosi tu
>>https://www.yitechnology.com/yi-smart-dash-camera

So apa tunggu lagi, jom pasang dashcam sekarang.

Boleh klik disini utk baca details pasal yi dashcam
http://www.kasihstore.com/yitop5dashcam2017/

Related posts

2 thoughts on “APA YG KORANG PERLU TGOK SEBELUM BELI DASHCAM?

  1. dia x xde cable utk camera revers sekali ke tuan.?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *