Tips & Tricks

  • CARA SETUP CCTV DIY KT RUMAH DGN KOS MURAH

    Asal musim balik kampung je mesti banyak kes mencuri, pecah masuk & rompakan. Apa nak jadi dengan org Malaysia skrg. Ni bro pijo nak share mcm mne nk setup cctv kt rumah dgn bajet RM500 sahaja! Wow, murahkan..   Utk rumah bro pijo psg 3 biji. 1 biji dekat belakang rumah, satu biji dalam rumah &
  • YI DASH CAM- TOP 5 DASHCAM 2016

    Yi Dash Camera Spec: Sensor: The Yi dash camera features a 3MP sensor; seems small but is very light sensitive to record while driving at night, in tunnels or in underground parking lots, and that is the purpose of a dashcam! Chip: Yi dashboard camera offers a Yi A12 chip. Lens: The camera features f1.8 aperture (great for low light recording) lens and a 165° viewing
  • “BELI ACTION CAMERA BUAT TRAVEL? INI AKSESORI YG WAJIB ANDA BAWA”

    Kalau pergi travel, xbwak action camera ni xsah kan. Mmg rugi sangat2 tau, dapat selfie & tgkp gmbr best2. 2-3 bulan lepas tu boleh duk throwback sorang2 belek gmbr, haha.   TAPI! Lagi rugi,kalau korang bawak action camera, tapi xbawak benda ni. . #1 Extra Battery Average action camera yg berharga RM800 kebawah boleh diguna
  • “PANDUAN MEMILIH MEMORI KAD UNTUK KAMERA ACTION CAM”

    Anda pengguna action camera? Wajib baca artikel penuh ini.. Kad memori atau SD Card ini sangat penting sekali bagi setiap kamera, ia digunakan untuk menyimpan file2 gambar & video didalam kamera anda.Setiap kamera wajib ada, dan ia dijual asing dengan kamera. # 1. Jenis Kad Memori Anda perlu tahu terlebih dahulu, kamera anda mengunakan kad
  • “TIPS JAUHKAN DIRI DITIPU & DICEKIK DARAH”

    Selamat petang, harini aku nak kongsi sikit tips2 utk korang yg newbie dalam bidang action camera ni.Yes, ramai yg duk tgok kawan2 selfie pakai monopod, connect dgn phone, nak Tanya kawan kita malu, Bukan semua tau, kawan kita tu satu hal, mentang2 dia uptodate, kita Tanya dia ganjing je kita “katak bawah tempurung”. Since ramai